yapımı çok kolay ,hafif bir tatlı olması nedeniyle bu tatlı mutlaka denenmeli..
malzemeler:
8 kaşık irmik
9kaşık şeker
1 paket vanilya
1tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı irili ufaklı ceviz
1 litre süt
1 paket kakaolu petibör
1 adet muz
yapılışına gelince ,süt,irmik ve şeker muhallebi pişirilir gibi pişirilip vanilya da eklendikten sonra hafifçe ıslanmış borcam a ince bir katman halinde dökülür; üzerine bir sıra bisküvimiz yayılır,daha sonra cevizn yarısı,dilimlenmiş muz bisküvilerin üzerine eklendikten sonra kalan irmik -süt karışımı dökülür ; hafif ılıdıktan sonra üzerine kalan kakaolu bisküvi -tarçın ve de kalan ceviz rondoda ufalınıp serpilir ; buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra ise afiyetle yenilir.
afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder