28 Ocak 2008 Pazartesi

brüksel lahanası


malzemeler

-bir kutu brüksel lahanası (manavda ve marketlerde kutu halinde satılıyor)

-tabiki :)) zeytinyağı

-bir orta boy havuç

-orta boy kuru soğan

-tuz -az şeker

-iki diş sarmısak

-limon

soğan -havuç ve zetinyağını birlikte soteleyip çentik kesilmiş sarmısakları ilave edin ,biraz çevirdikten sonra brükselleri ilave edip karştıralım ,tuzumuzu ,az şekerimizide unutmayalım ,burada miktar belirtmiyorum göz kararı yapıyorum ben ama sizin damak zevkinize göre kendinizin ayarlamanız da daha iyi olur diye de düşünüyorum.

azıcıkta suyumuzu ilave edip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz . soğuk servis yapılması ve yenmesi ise şiddetle tavsiye edilir

afiyet olsun .

Hiç yorum yok: